Om Svein Inge

Jeg ble født palmesøndag 1963, og datoen var 7. april.

IMG_0005

I 1968 flyttet vi til Kobberveien på Tinnheia der jeg  bodde frem til 1980. Etter det gikk jeg på handelsskolen Drottningborg og begynte å arbeide hos Ole Moe AS i 1981. Jeg kjøpte min første leilighet i Voiebyen på midten av 80-tallet og bodde der frem til jeg traff hun som ble mor til eldste sønnen min. Vi flyttet til Notodden der jeg skulle jobbe i radio og hun gå på skole. Det ble et år, så var vi tilbake på Sørlandet og jobb i Lindesnes Nærradio. I 1990 startet jeg Radio Skagerak sammen med Tom Inge Larsen. Tilbake fra Notodden overtok andre radioen. I 1993 ble jeg pappa for første gang. Det var selvfølgelig det største øyeblikket i livet mitt så langt. Christoffer ble født 3. august. Når han blir født bor vi i Søgne.

5bursdag95Fra 1995 ble det noen mørke år i livet mitt, men ofte blir man kreativ når alt er svart. Jeg kjørte mye rundt i indre Agder og interesserte meg for fraflytningsspøkelset, tok bilder av nedlagte gårder og og jobbet med plateprosjekter, festivaler og bøker. Jeg begynte også en altoppslukende interesse for dikt i denne tida. I 1997 begynte jeg i Søgne kommune der jeg fikk ideen til å lage Norges største poesifestival. Poesi-97 gikk av stabelen i juni med Hans Børli som festivaldikter. En rekke poeter, artister og skuespillere deltok. Oppfølgeren Poesi-99 satte tema på beat og hippiebevegelse tretti år etter Woodstock. Samme året fikk jeg Marnardal kommune med på å arrangere Marnabredden visefestival, som gikk av stabelen i juni 1999 og juni 2000. Her ble jeg bl.a. kjent med den nå avdøde multikunstneren Kenneth Sivertsen.

I 2000 inviterte jeg den da for meg ukjente Kai Erland og Oddlaug Johansen opp til leiligheten min. Vi fant på Protestfestivalen som gikk av stabelen som pur galskap i juli 2000. Vi hadde ikke noe markedsføringsbudsjett så en rekke arrangementer med en rekke kjendiser ble ikke besøkt. Lokalavisen slaktet oss fullstendig, og livet var svart fra før. Men all PR er god PR, og på mange måter ble dette også vendepunktet.

_MG_3799Protestfestivalen skulle bli langvarig og det jeg fortsatt arbeider med. Nå arrangeres den i september hvert år. I årene 2001 til 2008 var det en eneste stor opptur. De siste årene har det stagnert, noe som dels skyldes at en del av festivalens kjente venner er gått bort og dels fordi media dekker den mindre.

MattiParkasI juli 2003 giftet jeg meg og fikk barna Matti Johannes (f. 22.6. 2005) og Malena Ingela (f.19.10. 2007). Jeg ble skilt i 2010. Jeg holder kontakten med min gamle venn Kai Erland og mine to venner fra 80-tallet Roger og John Arne. Vi tre er jevngamle. Det skiller oss ni dager. Av og til møtes vi på restaurant for å mimre og diskutere politikk og religion.

I dag er jeg først og  fremst pappa til Christoffer, Matti Johannes og Malena Ingela. Det meste av tiden ellers handler om Protestfestivalen.

Jeg har radioprogrammet RETRO tirsdager kl. 22  på Radio Sør, med fokus på nostalgisk musikk. Kan høres på nettradio også.

http://www.radiosor.no/nettradio/v2/rs.php

 

PROSJEKTER

1984

Hatt nyhetssendinger, nattsendinger, musikkprogram og samtaleprogram osv. på Radio 1 Kristiansand.

1986
Ansvarlig redaktør i Radio 1, etterhvert også på fulltid . 1986 til 1989.

1990
Stiftet Radio Skagerak i Kristiansand i 1990, var redaktør ved i to perioder .

1991

journalist i Radio Øst-Telemark på Notodden fra sept.1991 til sept.1992

1992
Radiojournalist og salgsleder ved Lindesnes nærradio fra 1992 til 1995.

1996

Initiativtaker til utgivelsen «Sørlandet feirer Kris Kristofferson” ; et plateprosjekt som innbefattet 16 artister fra Sørlandet. Prosjektet fikk gode kritikker i bl.a. Fædrelandsvennen.

1996
Arrangør av flere konserter i forbindelse med plateslipp, bl.a. på Caledonien og Vaskeriet

1997
Ansatt på Kulturkontoret i Søgne kommune der jeg blant annet drev med synliggjøring av fornminner, Poesi-97 og museumsarbeid.

1997

Amerika i poesi og film på Agder folkehøgskole der blant andre Paal-Helge Haugen, Olav Angell, Terje Dragseth og Steven Kvinlaug sto på programmet.

1997
Daglig leder og initiativtaker til «Poesi-97» i Søgne; et stort festivalprosjekt i juni som ble kritikerrost i en rekke medier. Kommunen fikk bl.a. besøk av 21 av våre fremste lyrikere, flere av våre fremste artister, skuespillere og foredragsholdere. Hans Børli som festivaldikter.

1997
Stiftet Spurven – Agder Lyrikklag, som er en forening med månedlige møter siden 1996. Medlemmene kommer fra begge Agder-fylkene.

1997

Prosjektidè, medoversetter, konsulent «Falne Engler» Kris Kristofferson på norsk med Steinar Albrigtsen, Lynni Treekrem og Henning Kvitnes. Utgivelse på Kirkelig Kulturverksted 13. april 1999. Prosjektet ble utviklet i nært Samarbeid med produsenten Sigbjørn Nedland .

1999
Prosjektidè og redaktør for Dikt-antologien «låvesvalenes svanesang» utgivelse mai-99 på Genesis forlag. Dikt-antologi om fraflytting med dikt av forfattere som bla. Hans Børli og Rolf Jacobsen.

1999
Ansvarlig for program, og med i programkomiteen for «Poesi-99» i Søgne i juni 1999. Står bak valg av forfattere, artister, valg av festivallyrikere og tema. Også ansvar for å få artistene til festivalen. Tema på Beat og hippie-bevegelse. Booket artister som Richie Havens, Erik Bye, Lars Klevstrand, Pussycats samt et tjuetalls lyrikere.

Tveitetunet Setesdalskjempa Bjørgulv Uppstad (1789-1866) var gift med Sigrid Tveiten (1799-1862) , som var datter av Eidsvollmann og lensmann Olav Tveiten, som var bosatt på Tveitetunet (bildet). Eidsvollmannen blir således tipp tipp tipp oldefar

1999
Initiativtaker og programansvarlig for stort slektstemne etter Setesdalskjempa i august 1999, 400 etterkommere fra Norge og USA deltok.

1999
Forfatter av boken «Kjempa for Norge og andre setesdøler» utgitt på Genesis forlag. 400 sider. Ansvarlig for prosjektidè, research, innhold og slektsregister.

1999
Prosjektidè til «Spelet om Setesdalskjempa»; et samarbeid med forfatter Olav Mosdøl, som skrev teksten til spelet.

1999
Prosjektidè og prosjektleder for «Marnabredden folkevisefestival i Marnardal i juni 1999. Også ansvar for programheftets layout og innhold.

En ny og stor festival som inneholder navn som Sigmund Groven, Lynni Treekrem, Steinar Albrigtsen, Henning Kvitnes, Geirr Lystrup og Lindesnes Trekkspillklubb.

1999
Initiativtaker til «Christianssand inn i år 2000». Et initiativ for å forandre bynavnet til det opprinnelige navn som ble forandret på 20-tallet som et ledd i en rettskrivingsform. Dessverre er intet skjedd!

2000
Støttekonsert for Foreningen 2 Foreldre i april. Ansvarlig for ideen og arrangementet. Artister som Hans Inge Fagervik, Terje Formoe, Ritas Lolitas og Anita Hernes deltok.

2000
Programansvarlig for Marnabredden folkevisefestival som arrangeres 24 – 25 juni 2000. Kari Bremnes og Kenneth Sivertsen var de største trekkplastrene.
Har stått bak utarbeidelsen, intervjuer og lay-out til programhefter til flere festivaler

200?
(Har lagt frem planer for å videreutvikle Bygland museum til Utvandrersenter og å bygge turistattraksjon omkring Setesdalskjempa. Næringssjefen i kommunen Vidar Frøysnes og undertegnede la frem planer for noe som vi mente kunne bli en av Sørlandets fremste turistattraksjoner, et museum med kommersielle interesser, blant annet bygget på erfaringer undertegnede gjorde seg i USA høsten 1999. Prosjektideen ligger der – men er foreløpig nedstemt av kommunestyret.

2000
Initiativtaker sammen med kollega Kai Erland til Christianssand Protestfestival juli 2000. En stor nasjonal festival som setter søkelys på likegyldighet og har et utall kjente foredragsholdere og artister fra hele Norge. Deriblant Jon Michelet, Vigdis Hjorth, Heidi Sørensen, Guri Størvold, Stein Ørnhøi, Vidar Kleppe, Anne Beathe Kristiansen, Olav Skjevesland, Per Lønning, Finn Kalvik, Ole Paus, Lynni Treekrem, Henning Kvitnes, Steinar Albrigtsen, Vigdis Hjorth, Triztan Vindtorn, Geo Von Krogh og Ola B. Johannessen.

2000
Skribent i en rekke aviser og magasiner

2000
Konferansier under Countryfestivalen i Hægebostad, juni 2000.

2001
Arrangerte Countryhelg 2-3 februar sammen med Anne Karin Ingebrethsen i Kvinesdal med artister som Henning Kvitnes, Trond Granlund med Hillbilly Cats og Anita Hernes med band.

2001
Bokutgivelse: Kris Kristofferson Dikter Drømmer Lærer Løgner (Genesis forlag) skjønnlitteratur, biografi.

2001
Konsertansv. Og prosjektide i forbindelse med Støttearrangement for Foreningen 2 Foreldre.
Riksteaterets oppsetning ”Pappaer” ble kombinert med debatt omkring temaet, med sentrale politikere fra familiekomiteen i Stortinget, 14. februar.
Demonstrasjon utenfor Stortinget.

2001
Ansv. For åpningsarr. Under Utvandrerfestivalen i Kvinesdal, som blir en «tribute» til den amerikanske poet, låtskriver, filmstjerne og politiske aktivist Kris Kristofferson. Deltar bl.a. Eric Andersen, Lynni Treekrem, Henning Kvitnes, Ottar Big Hand, Casino Steel, Kenneth Sivertsen og mange flere.

6 timers maratonkonsert for flere hundre publikummere.
Spesiell gjest: Kris Kristofferson (USA) via storskjerm

2001
Journalist under Notodden bluesfestival og Countryfestivalen på Seljord for avisa Vårt Land.

2001
Christianssand Protestfestival avholdes 16-19 august. En rekke meningsleverandører deltar og flere artister og forfattere. Søkelys på Markedskreftene og toleransebegrepet. Fullt hus på nesten samtlige arrangement. Ansvarlige arrangører: Kai Erland og Svein Inge Olsen. I komiteen sitter blant andre Biskopen i Agder og Fylkeslegen i Vest Agder.

2001
Turnè til Østlandet i forbindelse med bokutgivelsen med eget band «The Great Tequila Boogie»bestående av Vidar Frøysnes (Vokal, gitar), Mona Ida (Vokal), Daumann (Vokal, gitar), Dene O’Neill (trommer, bass) og gjest Jan Groth (Vokal, gitar)

Turneen gikk til:

Protestfestivalen 16. august

Bellmann, Notodden 24. august

Country Hip Hop, Skedsmokorset 25. august

Smuget, Oslo 26. august

Smuget, Oslo 27. august

2001
Initiativtaker til «Kenneth Sivertsen m/ venner» i samarbeid med kunstneren sjøl. Bidrar gjør blant andre Kenneth, The Great Tequila Boogie, Jahn Teigen, Eric Andersen, Stein Ove Berg, Ingrid Bjørnov, Lars Saabye Christensen, Odd Jan Sandsdalen, Arne Hjeltnes m.fl. Konserten fant sted på Smuget.

2002

Initiativ til et monument over Erik Byes «Vår Herres Klinkekule» – avduking under protestfestivalen 7-8 september. Et samarbeid med kunstneren Torkel Christiansen. Monument er fullfinansiert.Erik Bye forestår avdukingen.

2002
Arrangerer Christianssand Protestfestival sammen med Kai Erland 5-8 september. En rekke debattanter og artister deltar.

2002
Johnny Cash 70 år, også minnekonsert for Waylon Jennings), Tribute på Leopold i Kristiansand. 250 publikummere stilte i svart. En rekke artister deltok.

2003
Presentasjon av Protestfestivalen i Oslo, med bl.a Gry Jannicke Jarlum, Jahn Teigen, Finn Holmer Hoven, Nicolay Lange- Nielsen m.fl. den 7. mars

2003
Utgivelse av diktsamling ”Analyse rundt 40” den 7. april

2003
Turnè sammen med artisten Dag Ringstad, viser og dikt, bla.a. opptreden på Kulturnatta i Kristiansand

TOPÅTUR

 

2003
Arrangør av Christianssand Protestfestival som arrangeres 4-7 sept. Festivalen er vokst til en nasjonal begivenhet og arrangeres på fjerde året. Mer enn 100 deltagere, bl.a Savage Rose (dk), Arja Saijonmaa (sf), Inger Lise Rypdal, Esben Esther Pirelli Benestad, biskop Olav Skjevesland, Carl I Hagen, Marit Arnstad, Svein Bakke, Terje Tysland, Ole Paus og mange flere.

2003
Valgkamp for Senterpartiet. Sitter i styret i Kristiansand.

2003
Arrangerer minnekonsert for nylig avdøde Johnny Cash på Leopold i september der en rekke artister og 400 publikummere deltok

2003
Intervjuet Kris Kristofferson for TV2 ”God Kveld Norge”, Vårt Land og andre medier i Nashville USA den 4. november. Reportasje også i TV Norge. Dokumentar om vår reise og vårt møte er under arbeid.

2003
I forbindelse med Protestfestivalen har jeg sammen med kollega utviklet ide om Hall Of Visions (Senter for Positivt Engasjement), med base i Kristiansand. Hvis alt går etter planen begynner arbeidet i 2004.

2004
Planlegging av den 5’te Protestfestivalen 1-5 september

2004
Vårlansering av Protestfestivalen med to debatter og musikalske innslag. Tjue debattanter, CB og Cultiva er tema

2001-2004

Frilans musikkskribent og bokanmelder Vårt Land

2004
Kris Kristofferson stiller opp for Protestfestivalen i Kristiansand. Kris er blitt en personlig venn som senere stiller opp flere ganger på ulike måter.

2004
Arrangerer slektstemne i Loppa, Finnmark. 75 etterkommere møtes på Lopp i Finnmark.

2005

Arrangør av Protestfestivalen 2005 sammen med Kai

2006

Arrangør av Protestfestivalen 2006 sammen med Kai

2006

Med i TV-dokumentaren ”Hypokondere” på TV»2, for Piraya Film.

2006

Arrangør av konsert ”Kris Kristofferson 70 år” med en rekke lokale artister. Konserten blir tatt opp på DVD.

Kronikk i Fædrelandsvennen om Kris Kristofferson samtidig.

2007

Arrangør av Protestfestivalen 1-9. september 2007 sammen med Kai

2008

Protestfestivalen 2008

IMG_0019 Det kom fram under arbeidet med boka at oldefaren min het Ollikainen og tok navnet Olsen da han utvandret til Norge. Jeg har således av finsk og kvensk avstamning.

2008

Slektsbok ”Ingeborg Annas eftf.” utgis.

2009

Arrangør av Protestfestivalen som i år feirer 10 år. Er nå alene om arrangementet etter at Kai Erland sluttet 1. mars, men med en stab og et styre som er til stor hjelp.

2009

Prosjektleder og initiativtaker til Fight Apathy, en dobbel CD, som utgis på MTG til støtte for Protestfestivalen. Blant artistene er Kris Kristofferson, Delbert McClinton, Jonas Fjeld, Åge Aleksandersen, Anne Grete Preus, Gry Jannicke Jarlum, Lynni Treekrem, Noora Noor og den amerikanske rapperen Capital X.

 ————————————————————————————————————————

 

Jeg har noen forbilder som har vært veivisere på forskjellige måter. Her er noen av dem:

Min far Gunnar Olsen:

pappa

 

Martin Luther King Jr.

martin%20luther%20king_blog

 

Erik Bye

bye4

Kris Kristofferson (her med min sønn Matti)

DSCF2709

 

2 kommentarer om “Om Svein Inge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s