Én kommentar på “Oppdaterer Gud seg?

  1. Denne «oppdateringen» handler vel kanskje mest om å legge vekt på nye sider ved religionen i møte med ikke-kristne og moderne kristne? Det betyr vel ikke at de mest konservative holdningene og tolkningene av bibelen blir borte, bare underkommuniseres.

    Som kjent er det tryggest å «debattere» med dem som allerede er omtrentlig enige enn med folk som er veldig ulike en selv. Derfor søker en mot miljøer (den gudsforklaringen) som bekrefter og ikke utfordrer. Og som gir det en trenger, motstand eller støtte alt etter behov. Det er kanskje et trekk ved tiden at vi søker vekk når motstanden blir for stor, istedet for å bøye hodet og takke min gud. Mennesket i seg selv er mer verdifullt enn det var. Vi er ikke bare til for helheten (Samfunnet.Gud. Familien), men er også verdifulle i oss selv. Kanskje det gjør flukten akseptert, og krevd? For det er vel ikke plass til selvrealisering i en menighet, særlig ikke for kvinner?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s