Makt i de foldede hender

I et innlegg i dagens Fædrelandsvennen med overksriften «Det er makt i de foldede hender» herser Kjell-Ove Klauset med KrF og særlig lederen Jørgen Kristiansen. Han mener partiet med Jørgen i spissen driver et maktspill for egne interesser med kamerater han ikke har noe til felles med. Bakgrunnen for saken er at KrF fikk med småpartiene Rødt, FrP, Demokratene, pensjonistpartiet og Senterpartiet (noen glemt?) på et alternativt budsjettforslag som gjorde ordfører Sørensen (H) og varaordfører Gundersen (Ap) til statister.

Nå er det vel sånn at de fleste meler sin kake. Det er vel slik det politiske spillet er, men også til folk flest. Klauset bor på Grim og er kjent som en aktivist for nærmiljøet der og hva som skal være der. Blant annet har det vært en lengre strid om hvor kommunen skal plassere belastede miljøer. For min egen del må jeg bare si at uten denne nye konstellasjonen i bystyret ville jeg vært en temmeli deprimert mann, med mitt hjertebarn Protestfestivalen død og begravet. Så for min del var Jørgen og kameratene hans en lykke. For Klauset var det tydeligvis motsatt, og slik er det jo med det meste.

Slutt å snakk om «makt i de foldede hender». Hadde H og Ap fått gjennom sitt forslag ville det også vært utøvelse av makt, det er bare sånn det er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s