Økonomisk krise i Start -igjen

Jeg skal ikke hovere med ord som «Hva var det jeg sa?», men det er jo en et tankekors at klubben vi er så glad i stadig faller ned i gjørma. De aller fleste med vett og forstand i orden kunne sagt at 9500 publikummere i snitt er utopi, og det gjelder nok også hos ledelsen i Start. Men hvis man ikke har andre lettvinte måter å spare penger på feier man alvoret under teppet og setter opp publikumsberegningen og lar det humpe og gå i håp om at laget allerede fra start legger seg i teten, med det publikumsfrieri det vil medføre. Nå gikk det ikke sånn, det humper og går med laget i Eliteserien og underskuddet galopperer med en fart som får bankmannen i styrelederstolen til å reagere. Noe må gjøres og ekstra ordinært styremøte vil konkludere med utleie av flere spillere eller oppsigelser. Velger man det første er sjansen relativt stor for at det sportslig blir verre for klubben, som fort kan rykke ned igjen etter et år blant de gjeveste. Hvis man skal velge mellom disse to alternativene er den beste løsningen å si opp ansatte, papirflyttere, direktører eller hvem det måtte være. Det viktigste for klubben må være sportslig suksess som henger sammen med økonomisk suksess.

Dernest er dette mer enn et lokalt problem. Det er bare en løsning på de enorme økonomiske problemene klubbene sliter med. Fotballforbundet må legge egen grådighet til side og innføre nye regler. Det betyr lønnstak og begrensning av utenlandske spillere. Ideelt sett bør det være en avklart bestemt andel med lokale spillere i enhver tippeligaklubb. Det bør innføres et lønnstak som gjør at spillerlønninger harmonerer med hverandre, og så får man heller gi bonuser etter prestasjon. De fleste klubber i tippeligaen presterer ikke i forhold til sine intensjoner, men i dag har det ingen innvirkning på de skyhøye lønningene.

Vi som er glad i klubben og lokalpatrioter vil bli mye mer glad i klubben og mer trofaste når flertallet av spillerne er gadas gutter, som det var på gullagene i 1978 og 1980.

For ordens skyld skylder jeg å nevne at jeg ikke har vært på Sør Arena i år og heller ikke kommer til å være der. Jeg nekter å sitte bak et av målene hele kampen, og da blir billettene for høye for vår økonomi. Det beste alternativet blir da å benke seg foran plasmaen med TV2 Sport enten laget spiller hjemme eller borte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s