Jogging og fotball

The Butt + Bo Widerberg
I alle år har jeg kalt meg sjøl «the walking jogger», men det siste året, ja kanskje de to siste åra, har jeg begynt å løpe. Ettersom jeg ikke kan fordra trender og helst vil gå min egen vei var det tungt å svelge. Men hypokonderen må gjøre det han kan for å beholde helsa ved snart fylte 51. Hvorfor har jeg ikke jogget før? Rett og slett fordi jeg var skremt av alle som stupte på joggeturer. Jeg har en kompis som hater trim. Han er 63, så han beviser på sett og vis at trim ikke er nødvendig. Men så tenker jeg at han bare har særs gode gener. Min far var sprek og løp og gikk fort, men fikk drypp likevel. Kanskje betyr det ingenting. Men likevel, man må gjøre det man kan. I dag er det så trendy å gå på treningssentret, helst med egen personlig trener. Det er poppet opp treningskjeder overalt. Bare i bydelen jeg bor, opptil flere. Jeg kommer på fire, men det er sikkert flere. Jeg kommer aldri til å sette mine bein inn på den kunstige formen for trim som et treningssenter er – trur eg. Jeg liker heller ikke å bli beglodd når jeg trimmer.

Jeg følger med guttungen på 8 når han spiller fotball. Det er faktisk enda gøyere enn å se Start og Sheffield United. I dag er det fotball, og da spiller ofte vi pappaer mot 8-åringene. Vi har selvfølgelig ikke en sjanse. De tar oss på kondisen. På treningene snakker vi mye sammen om fotball og jogging. De unge 40-åringene fortalte at de jogget sammen med 8-åringen, men at de ble fullstendig utkjørt. Det kan ikke være mulig tenkte jeg, med de korte beina. I går tok jeg med meg min 8-åring på løperunden som varer nøyaktig det helsemyndighetene sier vi må trimme, 30 minutter. Jeg må medgi at han hadde ingen problemer med å holde følge, heller tvert om. Nå skal det bli flere turer med 8-åringen fremover. Utgangspunktet for det hele er at dagens barn har en tendens til å mosjonere for lite. Nettbrett er passiviserende, og ofte kan de sitte i timesvis inne og bare spille.

8-åringen hadde fotball i beina fra han var liten. For en fotballinteressert pappa er det selvsagt som en drøm. Han skyter godt, har det som skal til og det er rett og slett kjempegøy å se på, spesielt når han og vennene i Våg spiller turneringer. Utviklingen bare på et år er enorm. Det som bekymrer oss er kondisen til disse guttene som bruker alt for mye tid på nettbrett. Det skal det bli slutt på.

Fra v. Matti (min sønn), Olav, Leon, Jesper og Ola Magnus.

Vaar og sommer 2012 117

Da jeg var 11 år kom filmen om Fimpen på kino. Den filmen glemte jeg aldri. Om noen måneder kommer den på dvd, og da skal jeg selvsagt samle 8-åringene. Filmen er en svensk film om en 6-åring som kom på det svenske fotballandslaget – for voksne.
Skal 8-åringene bli like gode som Fimpen må de ut å løpe, ikke bare spille fotball to dager i uka.

Det som er synd er at jeg ikke kan høre på musikk når jeg skal løpe med 8-åringen. Jeg simpelthen liker å ha musikk på øret på runden, så kanskje jeg må gå til anskaffelse av en mp3-spiller og lage en egen spilleliste for 8-åringen.

Jeg laget min spilleliste for en stund siden. Vel, en kortversjon. Jeg har mer enn 1000 låter i alle stilarter, men jeg har plukket ut 30 av de som er mest diggbare å løpe til. Deretter satte jeg dem opp mot 16 sanger personlig trener og tidligere TV-journalist Monica Øyen satte sammen. Konklusjonen må være at spillelista til Monica passer sønnen min. Min egen spilleliste passer bare meg. Jeg har bare hørt om en av artistene på Monicas liste. Men her er listene:

Trimmelåter

Johnny Cash – Doing My Time (Heavy Mix)

 1. Stephen Bruton – Everything Happens For A Reason
 2. AC/DC – Thunderstruck
 3. Michael Jackson – Thriller
 4. Kajagoogoo – Too Shy
 5. Barry White – Let the Music Play (Funkstars Club Deluxe Edit)
 6. Ottawan – Hands Up
 7. Coolio & Bee Gees – Stayin Alive (Rap Remix)
 8. Deep Dish Vs Dire Straits – Money For Nothing
 9. Wild Cherry – Play That Funky Music
 10. Eurythmics – Missionary Man
 11. Falco – Der Kommisar
 12. Frankie Goes To Hollywood – Relax (Remix)
 13. Grace Jones – Pull Up the Bumper (Larry Levan Garage Mix)
 14. Herb Alpert m/ Janet Jackson – Diamonds
 15. James Last – Orange Blossom Special
 16. John Prine – Quit Hollering At Me
 17. Marrs – Pump Up The Volume
 18. Kick – Fest Hos Mig (Radio Edit)
 19. Kraftwerk – Popcorn
 20. Madonna – Hang Up
 21. MC Hammer – U Can’t Touch This
 22. Rage Against The Machine – Killing In the Name Of
 23. Rolling Stones – Harlem Shuffle
 24. Status Quo – Hold You Back
 25. Rave – Dance Mix – Put Your Hands Up In the Air
 26. Barry White & Tina Turner – In Your Wildest Dreams
 27. Åge Aleksandersen – Hold Fast Et Sekund
 28. Abba – Angel Eyes (Club Mix)
 29. Jerusalem – Krigsman

Monica Øiens liste

1.The Girl and the Robot (Spencer & Hill Remix) 6:08    Röyksopp

 1. Gigi Barocco vs. Ice MC – Think about the way (Spencer & Hill)    3:19
 2. R.I.O. – Serenade (Radio Edit) HQ!    3:36
 3. GIVE ME A SIGN (DJ ANTOINE VS MAD MARK REMIX) – REMADY FEAT. MANU-L    4:28
 4. Stromae – Alors On Danse    3:55
 5. Locnville – Sun In My Pocket (Official Music Video)    3:32
 6. Dynamite    3:24    Taio Cruz
 7. 1Cooler Than Me (Single Mix)    3:36
 8. Laurent Wolf – Walk The Line    3:23
 9. David Guetta feat Kid Cudi – Memories (Official videoclip)    3:29
 10. Swanky Tunes – No More Fear (Klass Remix)    6:19
 11. East Clubbers – Sextasy    3:43
 12. Chris Decay – Hold Tight (Radio Edit)    3:07
 13. Yolanda Be Cool & DCUP – We No Speak Americano    4:36
 14. David Guetta feat. Cozi – Baby When The Light    3:33
 15. Coldest Winter    2:44    Kanye West    808s & Heartbreak    Hip-Hop/Rap

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s